Γεμιστές καρδιές με μοτσαρέλα και πέστο κόκκινης πιπεριάς (βήμα-βήμα)

Αν θέλετε να τιμήσετε την ημέρα του Βαλεντίνου μαγειρεύοντας στο σπίτι, μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα με ένα ξεχωριστό ορεκτικό: Αλμυρά πιτάκια σε σχήμα καρδιάς, με μοτσαρέλα και πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης.

Η διαδικασία για να τα ετοιμάσετε δεν είναι καθόλου δύσκολη. Θα χρειαστείτε μόνο να προμηθευτείτε, αν δεν έχετε, κουπ -πατ σε σχήμα καρδιάς! Θα χρειαστείτε:

Υλικά
-ένα πακέτο έτοιμη ζύμη (αν θέλετε μπορείτε να την ετοιμάσετε και μόνη σας)
-τυρί μοτσαρέλα (ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να βάλετε)
-ένα ασπράδι αυγού
- 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα ( προαιρετικά)

Υλικά για πέστο
-3-4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
-1 κ.γ. σκόρδο
-10 ψημένα, αλατισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
-3 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι

Με το κοθπ πατ κόβετε τη ζύμη σε σχήμα καρδιάς. Σε μικρότερο μέγεθος κάνετε το ίδιο με τη μοτσαρέλα. Την τοποθετείτε στο πιτάκι και τη "σκεπάζετε" με ένα δεύτερο κομμάτι καρδιάς. Πιέζετε με το πιρούνι τις περιμετρικά, περνάτε από πάνω το ασπράδι και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Στη συνέχεια τα βάζετε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε και την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια τα ψήνετε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (εξαρτάται και από την κουζίνα).

Οση ώρα ψήνονται ετοιμάζετε το πέστο. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα multi ή μπλέντερ.

Το πέστο θα πρέπει να μην είναι τελείως λείο, εκτός σας αρέσει. Σερβίρετε με ζεστά τα πιτάκια.

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved