Οι λουκουμάδες της κυρά Μαρίας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά

Τι ήταν να επισκεφθώ τη φίλη μου Σουζάνα για να παίξουν τα παιδιά μας χθες (4/2) βράδυ... «αμαρτήσαμε» χαλώντας τη διατροφή μας, τρώγοντας λαχταριστούς λουκουμάδες!

Οι λουκουμάδες της κυρά Μαρίας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά

Η συνταγή είναι της κυρά Μαρίας. Της μαμάς της φίλης μου, που εκτός από εύκολη είναι και νόστιμη. Ακόμη και μια πρωτάρα μπορεί να τα καταφέρει. Βλέπεται η Σουζάνα, ήταν η πρώτη φορά που θα επιχειρούσε να φτιάξει λουκουμάδες και αγχονόταν για το αποτέλεσμα.

Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά, οι λουκουμάδες στρογγύλεψαν, φούσκωσαν και έγιναν πεντανόστιμοι. Δείτε παρακάτω τη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1/2 κ.τ.γ ζάχαρη
Αλεύρι τόσο όσο μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα

12647352 1027162860660995 3349841940003335129 n

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά και το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.
Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι, μέχρι να έχετε μία ρευστή, ελαστική ζύμη. (θα χρειαστείτε περίπου 1/2 κιλό αλεύρι ή λίγο λιγότερο).
Αφήστε στην άκρη τη ζύμη σας για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

Βάλτε σε μια απλωτή και μεγάλη κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο και αφήστε το να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε μέσα στο λάδι κουταλιές-κουταλιές τη ζύμη σας.

Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, αφαιρέστε τους και βάλτε τους σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετέ τους ζεστούς, με μέλι και κανέλα, ζάχαρη ή πραλίνα φουντουκιού.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved