Συνταγή για την αργεντίνικη ζύμη Embanada (Εμπανάδα)

Τα πιτάκια Embanada είναι ένα φαγητό «του δρόμου» που φτιάχνουν στους λατινοαμερικάνικους δρόμους. Μπορεί κάποιος να τα γεμίσει με ό,τι θέλει και να τα κάνει αλμυρά ή γλυκά.

Το μυστικό όμως δεν βρίσκεται στη γέμιση αλλά τη ζύμη. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε και εσείς αυτά τα διάσημα πιτάκια, που μπορείτε να γεμίσετε με κιμά ή κοτόπουλο ή τυρί ή ο,τιδήποτε άλλο βάλει ο νους σας.

Υλικά για περίπου 12 μικρά Embanada
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ ζάχαρη
3/4 της κούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 αυγό
(γέμιση της επιλογής σας)

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλάτι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζυμώστε τα με το χέρι ή με ένα μίξερ.


Όταν τα υλικά σας ανακατευτούν καλά, ρίξτε το αυγό και αρχίστε να ζυμώνετε.


Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, ανοίξτε τη με έναν πλάστη και με ένα ποτήρι του νερού κόψτε στρογγυλά πιτάκια.


Έπειτα γεμίστε τα με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει (γλυκιά ή αλμυρή) και και κλείστε τα όπως στην εικόνα.

Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι ή ψήστε τα στο φούρνο. Όπως και να τα φτιάξετε είναι απλά ακαταμάχητα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved