Συνταγή για την αργεντίνικη ζύμη Embanada (Εμπανάδα)

Τα πιτάκια Embanada είναι ένα φαγητό «του δρόμου» που φτιάχνουν στους λατινοαμερικάνικους δρόμους. Μπορεί κάποιος να τα γεμίσει με ό,τι θέλει και να τα κάνει αλμυρά ή γλυκά.

Συνταγή για την αργεντίνικη ζύμη Embanada (Εμπανάδα)

Το μυστικό όμως δεν βρίσκεται στη γέμιση αλλά τη ζύμη. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε και εσείς αυτά τα διάσημα πιτάκια, που μπορείτε να γεμίσετε με κιμά ή κοτόπουλο ή τυρί ή ο,τιδήποτε άλλο βάλει ο νους σας.

Υλικά για περίπου 12 μικρά Embanada
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ ζάχαρη
3/4 της κούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 αυγό
(γέμιση της επιλογής σας)

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλάτι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζυμώστε τα με το χέρι ή με ένα μίξερ.

EmpanadaDough dryingredients krisgaliciabrown
EmpanadaDough addbutter krisgaliciabrown


Όταν τα υλικά σας ανακατευτούν καλά, ρίξτε το αυγό και αρχίστε να ζυμώνετε.

EmpanadaDough withbutter krisgaliciabrown
EmpanadaDough addbrothandegg krisgaliciabrown


Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, ανοίξτε τη με έναν πλάστη και με ένα ποτήρι του νερού κόψτε στρογγυλά πιτάκια.

EmpanadaDough dough krisgaliciabrown
EmpanadaDough doughdisk krisgaliciabrown


Έπειτα γεμίστε τα με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει (γλυκιά ή αλμυρή) και και κλείστε τα όπως στην εικόνα.

EmpanadaDough readyforbakingandfrying krisgaliciabrown

Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι ή ψήστε τα στο φούρνο. Όπως και να τα φτιάξετε είναι απλά ακαταμάχητα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved