Πράσινη σαλάτα με ρόδι και λωτό

Η σαλάτα αποτελεί μία εύκολη, γρήγορη και γευστική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας.

Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλλειμα από το «πλούσιο» φαγητό των ημερών, δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε.

Υλικά
Περίπου ένα κιλό ρόκα, μαρούλι, λόλα (ή άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας)
1 φλιτζάνι ρόδι
3 λωτούς καθαρισμένους και κομμένους σε λωρίδες
μισό φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αλάτι, πιπέρι

Για το dressing
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
•Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε κανονικό μέγεθος. Τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη αλλά όχι βαθιά σαλατιέρα.
•Προσθέτετε από πάνω το ρόδι, τα αμύγδαλα και το λωτό.
•Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το ξύδι, ανακατεύετε με το μέλι και προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.
•Περιχύετε το dressing πάνω από τη σαλάτα και προσθέτετε αλάτι και λίγο πιπέρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved