Λεπτές τηγανιτές πατάτες! (εικόνες βήμα-βήμα)

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες. Αν και απαγορευμένο τηγανιτό φαγητό για πολλούς, μία στο τόσο η ατασθαλία μπορεί να γίνει.

Αρκεί ωστόσο να την απολαύσεις. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε νόστιμες, τραγανές και λεπτές πατάτες τηγανιτές. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μόνο πατάτες. Όσες εσείς θέλετε.

Εκτέλεση:
Καθαρίστε και πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε.


Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε λεπτές φέτες όπως στη φωτογραφία. Το ίδιο κάνετε και αντίθετα.


Βάλτε τις πατάτες σε μια λεκάνη με νερό και ξεπλύνετε τις από το άμυλο.


Τοποθετήστε τις σε χαρτί απορροφητικό ώστε να φύγει το περίσσιο νερό.


Βάλτε να κάνει η φριτέζα σας ή το λάδι σε ένα τηγάνι και βάλτε τις πατάτες.


Αφαιρέστε τις μόλις πάρουν να τηγανίζονται και τοποθετήστε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί. (όχι δεν είναι έτοιμες).


Μόλις φύγει το περίσσιο λάδι, βάλτε ξανά στο τηγάνι σε δυνατότερη φωτιά και τηγανίστε τις.


Μόλις είναι έτοιμες, βάλτε τις για τελευταία φορά σε απορροφητικό χαρτί !

Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε με κέτσαπ!

images via pioneerwoman.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved