Αφράτα ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλα (εικόνες βήμα-βήμα)

Τα πιο νόστιμα ζαχαρωτά ψωμάκια που θα φτιάξετε ποτέ, είναι ίσως τα παρακάτω.

Αφράτα ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλα (εικόνες βήμα-βήμα)

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή όπως σας την παρουσιάζουμε και απολαύστε αυτά τα γλυκά ψωμάκια ή τους αλλιώτικους λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα, μαζί με ένα ζεστό ποτήρι κακάο ή έναν καφέ της επιλογής σας. Τα παιδιά μπορούν να τα απολαύσουν με μαζί με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
Μία πρέζα αλάτι
Σε ένα μπολ χωριστά
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, με το αλάτι και το νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.

543 image3


Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

543 image4


Αφήστε το σε ένα μπολ για περίπου πέντε λεπτά.

543 image5


Έπειτα ρίξτε ένα-ένα τα αυγά μέσα και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.

543 image6


Βάλτε σε ένα τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα σπορέλαιο να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα κουταλιές-κουταλιές όπως θα κάνατε και με τους κλασσικούς λουκουμάδες.

543 image7


Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.

543 image8


Μόλις είναι έτοιμα τα ψωμάκια σας, βάλτε τα στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε τα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Image via visualrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved