Χριστουγεννιάτικος κορμός με μους και σαντιγί

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα ζητούν ένα εντυπωσιακό κορμό με πλούσια μους σοκολάτας και σαντιγί που κλέβει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας
5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
90γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ. κακάο σκόνη
Για τη μους σοκολάτα
230γρ. ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
50γρ. γλυκόζη
210γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
470ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
Για τη διακόσμηση
120γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
120γρ. cranberries αποξηραμένα
120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
10 μαρεγκάκια
200ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
50γρ.ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved