Κέικ καρότου με γλάσο πορτοκαλιού

Από τα πιο αφράτα και υγιεινά γλυκά για το πρωινό σας και για να συνοδεύσετε το καφέ και το τσάι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλάσο με σκέτη άχνη ζάχαρη.

Κέικ καρότου με γλάσο πορτοκαλιού

Υλικά

3 φλιτζάνια καρότα, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αβγά μεγάλα ή 5 μέτρια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
¾ φλιτζανιού καρύδια χοντροκοπανισμένα
½ φλιτζάνι δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
Για το γλάσο
2-3 κουτ. Σούπας χυμό από φρεσκοστυμένο πορτοκάλι ή το χυμό από 1 λεμόνι (αν προτιμάτε)
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (περίπου)

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved