Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα

Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”!

Υλικά

1 κόκορα περίπου 2-3 κιλά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση της πέτσας
½ φλιτζάνι μαργαρίνη με βούτυρο
1 κρασοπότηρο πετιμέζι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μέλι
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού τσίλι (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα αλατόνερου
4-5 λίτρα νερό
1½ φλιτζάνι αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 ξυλάκια κανέλα
1 κουτ. σούπας πιπέρια σε κόκκους
1 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλο
4 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια με τη φλούδα, κομμένα στα 4

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved