Αρωματικό και χριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ

'Ενα από τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων  είναι το gingerbread , όχι μόνο το μπισκότο αλλά και τα cupcakes, τα  σπιτάκια, τα κέικ!

Αρωματικό και χριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ

Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα πολύ νόστιμο κέικ που μπορείτε να το συνοδεύσετε στο γιορτινό τραπέζι με παγωτό, σαντιγί, σιρόπι ή ότι άλλο σας αρέσει.

Υλικά

2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη ή στέβια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο σκούρο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
4 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή νερό
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλεύρι καρύδας, τη σκόνη κακάο, το τζίντζερ, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

Στη συνέχεια ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου ή νερό, το χυμό λεμονιού και αν χρησιμοποιείτε, και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Αναμειγνύετε τα υλικά, ρίχνετε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα ή σε ένα ταψί και κουνάτε ελαφρά. Το κέικ ψήνεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα - ίσως και λίγο παραπάνω. Μπορείτε να δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε με παγωτό, σαντιγί, ή σκέτο.

Δείτε εδώ περισσότερα Χριστουγεννιάτικα θέματα και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved