Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Χοιρινή πανσέτα ρολό με μπέικον

Μια ακόμη γιορτινή συνταγή για όλους εσάς που πρόκειται να οργανώσετε το Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι σας. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το mothersblog.gr σας προτείνει εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές (δείτε εδώ).

Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Χοιρινή πανσέτα ρολό με μπέικον

Χοιρινή πανσέτα ρολό σκεπασμένη με τραγανό μπέικον. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά:
8 σκελιδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ρολό χοιρινή πανσέτα 3-4 κιλά
1 1/2 κούπες ζωμό κότας
1 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι
15-20 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι χτυπήστε το λάδι, με το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο μέχρι να έχετε ένα μείγμα που θα μοιάζει με κρέμα.
Αλατοπιπερώστε το ρολό και με το χέρι κάντε του μασάζ με το μισό μείγμα που φτιάξατε στην αρχή με το σκόρδο και τα μυρωδικά.
Βάλτε το στο ταψί σας και σκεπάστε το πάνω μέρος με τις φέτες μπέικον.
Περιχύστε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών και σκόρδου και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Σε μία κατσαρόλα διατηρήστε ζεστό το ζωμό κότας με το κρασί και κάθε 20 λεπτά πρέπει να ανοίγετε το φούρνο και να βάζετε ζωμό. Προσοχή, μην αφήσετε καθόλου στεγνό το ταψί σας.

Μετά από 2 ώρες περίπου το ρολό σας πρέπει να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει καλά και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε λεπτές φετούλες.

Τρώγεται και ζεστό και κρύο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved