Συνταγή για το γιορτινό τραπέζι: Πατάτες ογκρατέν με μπέικον

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι τότε αυτές τις πατατούλες ογκρατέν πρέπει να τις φτιάξετε. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το mothersblog.gr σας προτείνει εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές (δείτε εδώ).

Υλικά:
20 φέτες μπέικον
7 πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
400ml κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψτε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε τις, βάλτε το θυμάρι και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να τις χρειαστείτε.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε το μπέικον που θα έχετε χοντροκομμένο.
Μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέστε τις 2 σκελίδες σκόρδο.
Αφήστε το για ένα λεπτό και αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
Σε ένα πυρέξ που θα έχετε βουτυρώσει καλά στρώστε στον πάτο πατατούλες τόσες όσες χρειάζεται για να σκεπαστεί.
Πασπαλίστε με λίγο μπέικον και επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή. Δηλαδή εναλλάξ πατάτες μπέικον, μέχρι να ολοκληρώσετε.
Βάλτε από πάνω πατάτες και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος.
Βάλτε ένα φρέσκο κλωναράκι θυμάρι και ψήστε στους 200 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για περίπου μία ώρα.

Σερβίρεται ζεστό!

Extra συμβουλή: Για να βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι μαγειρεμένες, κόψτε τις λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές τόσο πιο γρήγορα θα ψηθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved