Συνταγή για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες

Ξέρετε πόσο μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου. Η παρακάτω είναι της θείας μου Ζωής και πρέπει να σας πω πως οι συγκεκριμένοι κουραμπιέδες έχουν μεγάλη επιτυχία.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Κάθε χρόνο σίγουρα θα φτιάξω έστω και τη μισή δόση για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά για τουλάχιστον 4-5 ταψιά κουραμπιέδες αλλά αν θέλετε λιγότερους και έτσι όπως την έχω από τη θεία μου Ζωή, απλά φτιάξτε και εσείς όπως και εγώ, τη μισή δόση.

Υλικά
500 γρ βούτυρο Κερκύρας
500 γρ φυτίνη
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 φλιτζανάκι ούζο
1 1/2 φλιτζανάκι αλισίβα (σταχτόνερο ή αν δεν έχετε τζάκι ροδόνερο)
1 1/2 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
2 κούπες αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά τα υλικά ένα-ένα όπως τα έχω με τη σειρά στα υλικά, δηλαδή σόδα, ούζο, αλισίβα, άχνη, κρόκους, βανίλιες, αμύγδαλα.
Στο τέλος ρίξτε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. (Προσοχή: Μπορεί να μην πάρει δύο κιλά μπορεί να πάρει 1,5. Προσέξτε να μη γίνει σφιχτή η ζύμη σας)


Πλάστε ή σαν κεφτεδάκια ή κάντε σχέδια με κουπατ. Αν δεν έχετε κουπάτ με ένα ποτήρι δημιουργήστε σχέδια στρογγυλά ή μισοφέγγαρα.
Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και ψήστε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από εσάς και από το μέγεθος των σχεδίων σας. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved