Μαύρη σοκολάτα αμυγδάλου από τα χεράκια σας!

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα. Είτε με φουντούκια, είτε με αμύγδαλα, είτε γεμιστή, είναι μία από τις αγαπημένες λιχουδιές.

Πολλές φορές όμως, είναι απαγορευμένη η συχνή κατανάλωσή της για πολλούς λόγους. Αντί να στερείτε από τα παιδιά σας όμως τη σοκολάτα, φτιάξτε τη μόνες σας και κεράστε τα λίγη μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο ή τις δραστηριότητες.

Υλικά:
500 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (60%-70% κακάο)
1 1/4 κούπα καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, χωρίς να ακουμπά στο νερό το μπολ.
Μόλις λιώσει αφαιρέστε από το ζεστό νερό και ρίξτε στο μπολ με τη λιωμένη πια σοκολάτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα με τη λιωμένη σοκολάτα.
Πάρτε ένα ρηχό ταψάκι (περίπου με 1 εκ. πάχος) και βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε το μείγμα και απλώστε.
Βάλτε τη σοκολάτα σας στην κατάψυξη για περίπου 10-15 λεπτά.
Έπειτα αφαιρέστε και κόψτε τη σε κομμάτια.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κομμάτια σε ένα αεροστεγές σακουλάκι σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 μέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved