Πουτίγκα σοκολάτας: Η πιο νόστιμη συνταγή που θα έχετε φτιάξει ποτέ

Δεν υπάρχει τίποτε πιο λαχταριστό και νόστιμο από ένα σοκολατένιο γλυκό. Αυτό βέβαια μόνο για όσους αγαπούν τη σοκολάτα.

Πουτίγκα σοκολάτας: Η πιο νόστιμη συνταγή που θα έχετε φτιάξει ποτέ

Δείτε παρακάτω την πιο εύκολη συνταγή για μια διπλο-σοκολατένια πουτίγκα, ιδανική για τις νυχτερινές λιγούρες, το πάρτι του παιδιού σας και όχι μόνο.

Υλικά:
2 1/4 κούπες πλήρες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 κ.τ.σ κορν φλάουρ
3 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
1 μεγάλο αβγό
2 κρόκους αβγών
150 γρ. κουβερτούρα
2 κ.τ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 βανίλια
Σαντιγί για το τέλος

Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάλτε τις 2 κούπες γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι και φέρτε τα σε σημείο βρασμού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάστε τη θερμοκρασία στο 1 της κουζίνας.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το κακάο με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε το 1/4 γάλακτος που αφήσατε και ανακατέψτε μέχρις ότου ομογενοποιηθεί και έχει απαλή υφή. Ρίξτε αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα που έχετε στο κατσαρολάκι. Ανακατέψτε συνεχώς το μείγμα σας μέχρι να γίνει λείο και πηχτό.

Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατέψτε το αβγό με τους κρόκους. Ανακατεύετε συνεχώς ρίχνοντας μέσα στα αβγά μία κούπα από το μείγμα της σοκολατένιας κρέμα που φτιάξατε στο κατσαρολάκι και μετά ρίξτε το ξανά στο κασταρολάκι, ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά.

Όπως είναι ζεστό το μείγμα σας, ρίξτε μέσα την κουβερτούρα που θα έχετε κόψει σε κομμάτια, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά. Μόλις έχετε ένα λείο και απαλό αποτέλεσμα, μεταφέρετε την πουτίγκα σας σε 6 μικρά μπολάκια. Μόλις κρυώσουν, βάλτε ζελατίνα από πάνω και τοποθετήστε τα στο ψυγείο αν δεν τα καταναλώσετε άμεσα.

Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μόνο για 4 μέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved