Λαχταριστό μοσχαράκι στιφάδο

Η κλασική συνταγή για στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια και πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει απόλυτα στο κυριακάτικο τραπέζι και είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο πιάτο.

Λαχταριστό μοσχαράκι στιφάδο

Υλικά

1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά ή χτένι, σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο (κοκκάρια)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλας
μερικούς κόκκους πιπέρι ολόκληρους
λίγο τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved