Φαγητό για μωρά: Νόστιμος πουρές καρότου

Τα καρότα είναι ένα από τα πρώτα λαχανικά που θα δώσει μία νέα μαμά, κατόπιν φυσικά σύστασης του παιδιάτρου. Πώς όμως μπορεί μια μαμά να μετατρέψει ένα απλό καρότο σε γκουρμέ λιχουδιά;

Φαγητό για μωρά: Νόστιμος πουρές καρότου

Είναι απλό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 4-5 καρότα και ένα κατσαρολάκι με νερό. Καθαρίστε τα καρότα και βάλτε τα μέσα στο κατσαρολάκι που όπως προαναφέραμε θα πρέπει έχει νερό. Αφήστε τα να βράσουν μέχρις ότου δείτε ότι είναι μαλακά.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------0987654

Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και με ένα μούλτι λιώστε τα. Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο νεράκι αλλά όχι από αυτό που βράζατε πιο πριν τα καρότα. Αφού βεβαιωθείτε ότι τα καρότα σας έχουν γίνει πουρές και δεν έχει μείνει κανένα μεγάλο κομμάτι, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (εφόσον το επιτρέπει ο/η παιδίατρός σας) και να ταΐσετε το μικρούλι σας.

Σίγουρα η γλύκα του καρότου θα το ξετρελάνει. Αξίζει τέλος να σας υπενθυμίσουμε, σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το εάν πρέπει να αλατίσετε το φαγητό του μωρού σας, ότι το αλάτι κατά τους πρώτους 12 μήνες απαγορεύεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved