Συνταγή για το πιο νόστιμο μαμαδίστικο παστίτσιο!

Ομολογώ πως το παστίτσιο δεν είναι από τα φαγητά που πετυχαίνω. Αυτή τη φορά όμως, ακολουθώντας μια απλή συνταγή και με λίγη τύχη κατάφερα να φτιάξω το πιο νόστιμο παστίτσιο που έφτιαξα ποτέ.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Όπως ήταν φυσικό, έβγαλα φωτογραφίες για να μοιραστώ μαζί σας το νέο μου κατόρθωμα στην κουζίνα και σημείωσα τη συνταγή κατά γράμμα ώστε να την επαναλάβω μέσα στις επόμενες ήμερες.

Υλικά
Ένα πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
Κάτι περίπου 600γρμ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ντομάτες κομμένες καρέ
Μισό κανελόξυλο
1 κουτί μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο γάλα
Λίγο μαύρο σουσάμι
Αλάτι-πιπέρι-Μοσχοκάρυδο (κατά βούληση)

Εκτέλεση
Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίστε τον κιμά σας.
Αφού τσιγαριστεί καλά και εξατμιστούν τα υγρά του, ρίξτε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίστε τα ελαφρώς και ρίξτε μέσα τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε ελαφρώς και προσθέστε δύο ποτήρια νερό.
Αφήστε να σιγοβράσει, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά του. (μέχρι να έχει λίγη χυλωμένη σάλτσα).

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το νερό να βράσει και ρίξτε τα μακαρόνια να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα και περάστε τα με λίγο λάδι.

Πάρτε ένα ταψί και απλώστε τα μακαρόνια σας. Κρατήστε λίγα για το τέλος.
Μετά τα μακαρόνια, ρίξτε τον κιμά σας και φροντίστε να καλύψετε όλα τα μακαρόνια.
Πάνω από τον κιμά βάλτε τα μακαρόνια που κρατήσατε στην άκρη και τέλος φτιάξτε την μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως ακριβώς αναγράφουν οι οδηγίες στο κουτί.

Πασπαλίστε με λίγο σουσάμι μαύρο ή λευκό (μπορείτε να βάλετε τριμμένη φρυγανιά ή ακόμη και τριμμένο τυράκι), λίγο μοσχοκάρυδο και ψήστε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 3 τέταρτα.

Βγάλτε το μόλις είναι έτοιμο και αφήστε το να κρυώσει λίγο, ώστε να μπορείτε να το κόψετε.

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved