Μοσχαράκι κοκκινιστό από τα χεράκια της μανούλας! (εικόνες βήμα-βήμα)

Μου αρέσει πάρα πολύ η μαγειρική. Τρελαίνομαι να πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και να δημιουργώ από το μυαλό μου, δικά μου φαγητά. Αλλά όσες φορές και αν έρθει η μαμά στο σπίτι, της παραχωρώ τον αγαπημένο μου χώρο για να γευτώ φαγάκι από τα χεράκια της.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Τι καλύτερο από ένα πιάτο μοσχαράκι κοκκινιστό από τα χεράκια της μανούλας; Κάθε παιδί το ίδιο σκέφτεται. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Όσες φορές και αν φτιάξω τα φαγητά της μαμάς μου, δεν τα φτάνω στη γεύση. Είναι στο χέρι. Έτσι λοιπόν σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ τη συνταγή της μαζί σας.

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό μοσχαράκι (κατά προτίμηση ποντίκι)
1 pumaro
1 μεγάλο κρεμμύδι στο τρίφτη
αλάτι-πιπέρι (κατά βούληση)
Μισό κανελόξυλο
Κάτι λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Βάλτε το λάδι μαζί με το βούτυρο στην κατσαρόλα σας και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίστε το μοσχαράκι σας.


Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το κρεμμύδι που το έχετε περάσει από τον τρίφτη και τσιγαρίστε το μαζί με το μοσχαράκι.


Προσθέστε ένα pumaro όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.


Προσθέστε το νερό, ανακατέψτε, αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά στο δυνατό και μετά χαμηλώστε την εστία από το μάτι της κουζίνας, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει, μέχρι να λιώσει το κρέας.


Μόλις είναι έτοιμο, δυναμώστε ξανά την εστία της κουζίνας σας μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα σας.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι πιλάφι ή με μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved