Συνταγή για μυρωδάτο ριζότο λαχανικών με κοτόπουλο

Ένα κλασικό πιάτο που θα ικανοποιήσει τα γούστα όλων!

Συνταγή για μυρωδάτο ριζότο λαχανικών με κοτόπουλο

Έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με κοτόπουλο και πατάτες; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα έχετε σε μισή ωρίτσα ένα πιάτο νόστιμο και υγιεινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ:
1 στήθος κοτόπουλου
1 πακέτο ρύζι σπυρωτό
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κούπες αρακά κατεψυγμένο
2 κούπες καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 κύβο λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα των λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Γεμίζουμε μία μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας για να βράσει. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το στήθος του κοτόπουλου μαζί με την πέτσα του και αφού βράσει, το βγάζουμε, πετάμε την πέτσα και το αφήνουμε να παγώσει.

Στην κατσαρόλα που έβραζε το κοτόπουλο, κρατάμε στην άκρη μία κούπα ζωμό και στον υπόλοιπο ρίχνουμε το ρύζι για να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού ροδίσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, την κούπα με το ζωμό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα. Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά. Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ρύζι. Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved