Συνταγή για κοτόπιτα με λαχανικά στο πι και φι

Μία αγαπημένη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Συνταγή για κοτόπιτα με λαχανικά στο πι και φι

Η κοτόπιτα είναι ένα φαγητό για κάθε ώρα της ημέρας, για το σχολείο, για σνακ, για το μεσημέρι ή και το βράδυ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα έχετε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή κοτόπιτα με λαχανικά για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

ΥΛΙΚΑ:
2 φύλλα σφολιάτα ή κουρού
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 και 1/2 κιλό
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. του τσαγιού γάλα
3 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
100 γρ. αρακάς βρασμένος
6 κ.σ βούτυρο, λιωμένο
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 °C για περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο και αφού αφήσουμε το κοτόπουλο να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ζουμί από το ταψί, το μαϊντανό, το τυρί, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Σοτάρετε σε λίγο βούτυρο τον αρακά και τα καρότα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο ζύμης σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 45' στους 180 - 200 °C μέχρι να ροδίσει. Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved