Συνταγή για την πιο νόστιμη μαρμελάδα σύκο

Το σύκο είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και ο Αύγουστος είναι χωρίς αμφιβολία μήνας τους! Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα σύκο και για κάθε ώρα της ημέρας και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Συνταγή για την πιο νόστιμη μαρμελάδα σύκο

Το σύκο έχει μία μοναδική γλυκιά γεύση και είναι ένα από τα ιδανικά φρούτα για να φτιάξουμε μαρμελάδα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μέσα σε λίγη ώρα μπορούμε να φτιάξουμε φανταστική αρωματική μαρμελάδα για να απολαμβάνουμε όχι μόνο τώρα αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ σύκα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γ βούτυρο
5-6 σταγόνες λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κόψτε τα κοτσάνια από τα σύκα και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια. Αν οι φλούδες είναι χοντρές, πρέπει να τις αφαιρέσετε, αν όμως είναι μαλακές και λεπτές καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το σύκο όπως είναι.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα σύκα, τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε ελαφρά απλά ανακινώντας την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει.

Λίγο πριν δείτε ότι είναι έτοιμο, προσθέστε τις σταγόνες λεμονιού, ανακατέψτε πάλι μόνο ανακινώντας την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για ακόμα 1 με 2 λεπτά.

Βάλτε τη μαρμελάδα σας όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κυρώσει.

Μέσα σε λίγη ώρα θα έχετε υπέροχη και πεντανόστιμη μαρμελάδα σύκο και το κυριότερο; Σπιτική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved