Συνταγή για το πιο εντυπωσιακό γλυκό του ψυγείου με... pancakes!

Ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή!

Συνταγή για το πιο εντυπωσιακό γλυκό του ψυγείου με... pancakes!

Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας, της βανίλιας, των καλοκαιρινών φρούτων και των... pancakes! Μπορείτε να το σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και για πρωινό, ενώ μπορείτε να το μεταμορφώσετε πολύ εύκολα σε μία εντυπωσιακή τούρτα! Δοκιμάστε να το φτιάξετε!

ΥΛΙΚΑ:
Για τα pancakes:
2 και 1/2 φλ, του τσαγιού αλεύρι
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ baking powder
2 φλ. του τσαγιού γάλα
4 κ.σ λάδι
6 κ.σ νερό
Για τις στρώσεις:
1 και μισή συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής βανίλια
2 φλ του τσαγιού γάλα (ή και λιγότερο)
μερέντα
Κεράσια ή οποιαδήποτε άλλα καλοκαιρινά φρούτα θέλετε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε από τα pancakes. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με μία κουτάλα ρίχνουμε, μία με μιάμιση γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μας στο τηγάνι, το γυρνάμε ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε ώστε να ψηθεί από τη μία πλευρά. Όταν είναι έτοιμη, το γυρίζουμε από την άλλη, το αφήνουμε πάλι για ένα με δύο λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε το pancake σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας και αφήνουμε τα pancakes στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και την βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει.

Μετά από περίπου ένα μισάωρο, ξεκινάμε τη «σύνθεση»! Ξεκινάμε με ένα pancake. Έπειτα από πάνω, βάζουμε μία στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής, λίγα από τα φρούτα που έχουμε επιλέξει, ένα ακόμα pancake, μία στρώση μερέντας και έπειτα ακόμα ένα pancake. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα pancakes και από πάνω μπορούμε να καλύψουμε με σοκολάτα, με την κρέμα ή και με λίγο σιρόπι. Αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο να δέσει και είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved