Συνταγή για σπιτικό παγωτό καραμέλα με 4 υλικά

Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού και μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα σε όποια γεύση μας αρέσει και να το απολαύσουμε!

Συνταγή για σπιτικό παγωτό καραμέλα με 4 υλικά

Ο συνδυασμός της παγωμένης υφής και της λαχταριστής καραμελένιας γεύσης, κάνει το παγωτό καραμέλα ένα από τα αγαπημένα, για μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα, με 4 μόνο υλικά και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί γάλα εβαπορέ (πλήρες)
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/1 κούπα νερό
2 κ.σ χυμό λεμόνι (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάλτε το κουτί με το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Εν τω μεταξύ ξεκινήστε φτιάχνοντας την καραμέλα σας.

Σε ένα τηγάνι, αδειάστε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι, και βάλτε το σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει η καραμέλα (περίπου σε 15 λεπτά). Όταν δείτε ότι έχει πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα, αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάλτε τη φυτική σαντιγί και χτυπήστε με το μίξερ για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Βγάλτε το εβαπορέ από την κατάψυξη και σε ένα άλλο μπολ αδειάστε το περιεχόμενό του και χτυπήστε με το μίξερ. Προσθέστε και τη χτυπημένη φυτική σαντιγί και ξανανακατέψτε για 1 με 2 λεπτά.

Προσθέστε την καραμέλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας. Βάλτε το στην κατάψυξη και μετά από 8 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved