Cheesecake αλμυρό με φέτα δυόσμο και πιπεριές Φλωρίνης

Ένα cheesecake, σκέτος πειρασμός, όχι γλυκός όμως αλλά αλμυρός, με ανθότυρο, φέτα και παρμεζάνα. Θυμηθείτε να φτιάξετε λίγο παραπάνω γιατί ένα είναι σίγουρο: δεν θα μείνει μπουκιά!

Υλικά

Για τη βάση
8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας σας, ψιλοθρυμματισμένη
3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή

Για τη γέμιση
4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
300γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
150γρ. γιαούρτι αγελαδινό
150ml κρέμα γάλακτος
180γρ. μαλακή φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το στόλισμα
10 πιπεριές Φλωρίνης από το γυάλινα βαζάκια κομμένες σε 20 ροδέλες και τυλιγμένες σε ρολάκια
3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved