Συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια με γέμιση κεράσι! Εύκολα και υγιεινά!

Όλοι, μικροί μεγάλοι, λατρεύουμε τα κρουασανάκια με κάθε είδους γέμιση! Φανταστείτε λοιπόν αφράτα κρουασανάκια με σπιτική ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση κεράσι!

Συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια με γέμιση κεράσι! Εύκολα και υγιεινά!

Μία γλυκιά λιχουδιά που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι, ιδανική για τον πρωινό σας καφέ, αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας! Και αν νομίζετε ότι θα σας πάρει χρόνο, κάνετε λάθος!

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
8 γρ. baking powder
125 γρ. μαργαρίνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο αλάτι
ένα αυγό για να τα αλλείψουμε
Για τη γέμιση:
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πρώτα ετοιμάστε τη μαρμελάδα! Πλύντε τα κεράσια σας πολύ καλά και αφού τους βγάλετε τα κουκούτσια, βάλτε τα να βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα κεράσια σας να μαλακώσουν τελείως. Δοκιμάζετε ανά διαστήματα και πέντε λεπτά πριν δείτε ότι είναι έτοιμα, ανεβάστε λίγο ακόμα τη φωτιά.

Όταν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, κατεβάστε από τη φωτιά βάλτε σε ένα μπολ όση χρειάζεστε και την υπόλοιπη φυλάξτε την σε αποστειρωμένα βάζα.

Για τα κρουασανάκια, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το αλάτι και το baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέστε το αλεύρι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Όταν είναι έτοιμη, ανοίξτε την σε έναν κύκλο και με ένα μαχαίρι κόψτε τη σε 8 ίσα κομμάτια. Βάλτε σε αυτά τη μαρμελάδα σας και τυλίξτε από τη φαρδιά πλευρά προς τη γωνία.

Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε εκεί τα κρουασανάκια σας. Αλείψτε με το αυγό και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε 20 λεπτάκια θα είναι έτοιμα! Τόσο απλά!

Υ.Γ.: Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved