Πατάτες με μπέικον και τυρί!

Γευστικότατο. Είναι ένας απίστευτος συνδυασμός πατάτας με τυρί και μπέικον στο φούρνο και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος!

Υλικά:

900 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες

4 λωρίδες καπνιστό μπέικον

25 γραμμάρια βούτυρο

½ μικρό κρεμμύδι, εντελώς ψιλοκομμένο

1 μικρή σκελίδα σκόρδου τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας cornflour

200ml ξηρό λευκό κρασί

200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

200 γραμμάρια Emmental, τριμμένο

Μοσχοκάρυδο σε τρίμμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τις πατάτες για 12 – 15 λεπτά. Όταν είναι αρκετά κρύες κόψτε τις κομμάτια. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά το μπέικον. Λιώστε σε ένα άλλο τηγανάκι το βούτυρο, προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο, για ελάχιστο χρόνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το cornflour, με τρεις κουταλιές κρασιού μέχρι να γίνει κρεμμώδες το μείγμα. Μετά ριξτε το υπόλοιπο κρασί και βάλτε το στο τηγανάκι με τα κρεμμύδια. Μετά ρίξτε και τα τυριά και ανακατέψτε προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο. Απλώστε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και ρίξτε από πάνω το μείγμα και το μπέικον. Βάλτε και μια δεύτερη στρώση και ψήστε για 20 – 25 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved