Συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών με καλοκαιρινά φρούτα και σοκολάτα

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα άκρως θρεπτικό, υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Εκμεταλλευτείτε τα φρούτα εποχής και φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές μπάρες για κάθε στιγμή της ημέρας!

Συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών με καλοκαιρινά φρούτα και σοκολάτα

Οι μπάρες δημητριακών με κάθε λογής φρούτα και ξηρούς καρπούς, είναι ένα σνακ ιδανικό για κάθε ηλικία, για κάθε ώρα της ημέρας, που προσφέρει ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία πιο καλοκαιρινή εκδοχή της συνταγής που σίγουρα θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
12 κ.σ. δημητριακά (βρώμη)
1 ροδάκινο
6 βερίκοκα
15 φράουλες
10 αμύγδαλα
30 γρ. ξύσμα σοκολάτας της επιλογής σας (ή και παραπάνω αν θέλετε)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάλτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να λιώσει. Έπειτα προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε και αφού ομοιογενοποιηθεί αποσύρετε από τη φωτιά.

Κόψε τα φρούτα σου σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε τα με τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα. Μπορείτε αν θέλετε, να τα χτυπήσετε για 2 δευτερόλεπτα στο blender ώστε να πολτοποιηθούν ελαφρά.

Προσθέστε στο μείγμα σας το βούτυρο με το μέλι και απλώστε το νέο σας μείγμα σε μία λαδόκολλα. Ψήστε στους 180oC για 30 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν καλά και έπειτα κόψτε τις σε κομμάτια! Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved