Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

Το παγωτό καιμάκι είναι από τα ωραιότερα. Μπορεί να είναι δύσκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή για το φτιάξετε εύκολα!

Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

ΥΛΙΚΑ:
• 1 λίτρο γάλα πλήρες
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
• 2 κ.σ. σαλέπι
• 3 κρυστάλλους μαστίχας
• 1 κ.σ. ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

• Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

• Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κατα προτίμηση με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα της. Συνεχίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανακάτεμα.
• Χτυπάμε τους κρύσταλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λιγα δευτερόλεπτα και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λιγο για να διαλυθεί.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπωλ, το οποίο μπωλ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε απαλά και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο. Κλείνουμε το μεταλλικό μπωλ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
• Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.
• Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

69.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Viga Ξύλινο Ποδήλατο Ισορροπίας
40.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ SNEAKERS ALL STAR
14.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αμάνικο γιλέκο με χρωματιστό φερμουάρ
13.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παντελόνι Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κλάμα μωρού: Δέκα λόγοι που κλαίει ένα βρέφος

Κλάμα μωρού: Δέκα λόγοι που κλαίει ένα βρέφος

Γιατί κλαίει το μωρό; Τι μπορεί να θέλει ενώ το έχουμε ταΐσει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στα παιδιά σας

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στα παιδιά σας

Η επιστήμη της παιδοψυχολογίας ισχυρίζεται ότι ο χαρακτήρας ενός παιδιού μοιάζει με…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς είναι να έχεις παιδιά; Την απάντηση δίνει μια μαμά μέσα από τα σκίτσα της (pics)

Πώς είναι να έχεις παιδιά; Την απάντηση δίνει μια μαμά μέσα από τα σκίτσα της (pics)

Άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να το ζεις!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Despoina’s little stories: «Η δύναμη της συγγνώμης»

Despoina’s little stories: «Η δύναμη της συγγνώμης»

Πριν λίγες μέρες η μέρα μας δεν ξεκίνησε καλά με την Έλενα.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης