Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

Το παγωτό καιμάκι είναι από τα ωραιότερα. Μπορεί να είναι δύσκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή για το φτιάξετε εύκολα!

Συνταγή για το πιο νόστιμο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι!

ΥΛΙΚΑ:
• 1 λίτρο γάλα πλήρες
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
• 2 κ.σ. σαλέπι
• 3 κρυστάλλους μαστίχας
• 1 κ.σ. ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

• Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

• Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κατα προτίμηση με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα της. Συνεχίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανακάτεμα.
• Χτυπάμε τους κρύσταλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λιγα δευτερόλεπτα και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λιγο για να διαλυθεί.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπωλ, το οποίο μπωλ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε απαλά και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο. Κλείνουμε το μεταλλικό μπωλ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
• Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.
• Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

179.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Hape Happy Family Ξύλινο Κουκλόσπιτο Mansion (E3405Α)
17.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ STAR WARS
55.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
REEBOK HEXAFFECT RUN 4
89.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Duchess of Nemours
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τι είναι το σύνδρομο Pica ή η «αλλοτριοφαγία» στα παιδιά;

Τι είναι το σύνδρομο Pica ή η «αλλοτριοφαγία» στα παιδιά;

Τα παιδάκια  είναι από τη φύση τους περίεργα. Μέχρις ότου φτάσουν και…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εσείς ξέρατε τις ευεργετικές ιδιότητες του «βασιλικού» στην εγκυμοσύνη;

Εσείς ξέρατε τις ευεργετικές ιδιότητες του «βασιλικού» στην εγκυμοσύνη;

Ο ιερός βασιλικός  είναι ένας τύπος βασιλικού που θεωρείται ο βασιλίας τον…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Το μωρό σου γίνεται ενός! Οι σκέψεις που σίγουρα θα κάνεις είναι αυτές

Το μωρό σου γίνεται ενός! Οι σκέψεις που σίγουρα θα κάνεις είναι αυτές

Μωράκι μου, χρόνια σου πολλά!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ιστορία- Το μάθημα μπελάς: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας

Ιστορία- Το μάθημα μπελάς: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας

Η ιστορία  θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα στο σχολείο. 
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies