Κάντε... πράσινες κρέπες για να ξετρελάνετε τα πιτσιρίκια σας!

Οι πράσινες κρέπες θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών σας και είναι σίγουρο ότι θα τα κάνουν να φάνε όλο το φαγητό τους. Είναι μία έξυπνη συνταγή για να φάνε χορταστικά και με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Κάντε... πράσινες κρέπες για να ξετρελάνετε τα πιτσιρίκια σας!

Οι κρέπες ξετρελαίνουν τα πιτσιρίκια και είναι μία πολύ νόστιμη λιχουδιά και για τους μεγάλους. Κάντε την παρακάτω συνταγή και δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά

· 4 αυγά

· 1 Ό φλιτζάνι αλεύρι

· 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

· Μία πρέζα αλάτι

· Βούτυρο για το τηγάνι

· Μπρόκολο ή σπανάκι βρασμένο (περίπου ½ μπρόκολο ή 200 σπανάκι)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε να βράσει το μπρόκολο ή το σπανάκι για πολλή ώρα ώστε να λιώνουν και τα δύο πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμα τα λιώνετε σε ένα μπλέντερ έτσι ώστε να γίνουν πολτός. Προσθέτετε αυτόν τον πολτό στο μείγμα με όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε Ό κουταλιάς της σούπας βούτυρο να λιώσει. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι αλλά το γυρνάτε σε όλο το τηγάνι ώστε να πάει παντού στον πάτο του. Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα και τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί (υπάρχουν και ειδικά σκεύη για ψήσιμο κρέπας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Οι πράσινες κρέπες σας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε εσείς με την οικογένειά σας. Σας προτείνουμε να τις δοκιμάσετε με μείγμα σπανακιού που ταιριάζει απόλυτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved