Συνταγή για μαγειρίτσα διαφορετική από τις άλλες!

Ένα από τα παραδοσιακά πιάτα για το αποψινό γιορτινό τραπέζι είναι φυσικά η περίφημη μαγειρίτσα. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, με ιδιαίτερα συστατικά, που δεν αρέσει όμως σε όλους. Αν αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Συνταγή για μαγειρίτσα διαφορετική από τις άλλες!

Η μαγειρίτσα είναι μία παράδοση που ξεκίνησε για να μην πετάγονται κομμάτια του αρνιού που σουβλίζουμε ανήμερα του Πάσχα. Το βράδυ της Ανάστασης η ζεστή αυτή σούπα είναι must για ένα παραδοσιακό ελληνικό γιορτινό τραπέζι. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει το συκώτι, η καρδιά και γενικά το κρέας που χρησιμοποιείται στην κλασική συνταγή, φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ΥΛΙΚΑ:
κιλό φιλέτο κοτοπουλο
2 μεγάλα μαρούλια
2 ματσάκια άνιθο
2 ματσάκια φρέσκο κρεμυδάκι
1 φύλλο δάφνη
1 αυγο και 1 ασπράδι
1 λεμονι
λιγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κόψτε τα φιλέτα σε δυο κομμάτια και βάλτε τα να βράσουν σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.

Έπειτα κόψτε τα μαρούλια, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο επίσης σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τα μαρούλια και τον άνηθο και ταυτόχρονα βάλτε λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν. Ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα και προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 20 λεπτά. Φτιάξτε το αυγολέμονο και το ρίξτε το στην κατσαρόλα. Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved