Μαγειρίτσα με αρνάκι!

Αναπόσπαστο κομμάτι του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού, που θέλει τη νηστεία να σπάει με μια ζεστή σούπα από τα εντόσθια του αρνιού που βράζουν μαζί με άφθονα πράσινα χόρτα και μυρωδικά.

Συνταγή για μαγειρίτσα, λοιπόν. Όσοι δεν είναι... πιστοί στα εντεράκια και τα εντόσθια, ας τα παραλείψουν από τη σούπα τους, το ίδιο κάνω κι εγώ.

Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
1 κιλό αρνί μπούτι ή χεράκι, σε μερίδες
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ
Για το αβγολέμονο
3 κρόκους αβγών
2-3 λεμόνια, το χυμό
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved