Ρολό κιµά γεµιστό µε λαχανικά και γραβιέρα

Το αγαπημένο ρολό κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με το που θα εμφανιστεί στο τραπέζι. Σε αυτή τη λαχταριστή εκδοχή του, γεμίζεται με λαχανικά και κρητική γραβιέρα και μαγειρεύεται με πατατούλες στη γάστρα.

Ρολό κιµά γεµιστό µε λαχανικά και γραβιέρα

Υλικά
Για τον κιµά
1 κιλό κιµά µοσχαρίσιο (λάπα ή ελιά)
5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριµµένη
3 φέτες µπέικον σε πολύ µικρά καρεδάκια
1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ντοµάτα µέτρια, κοµµένη στα τέσσερα
1 µατσάκι µαϊντανό, σε χοντρά κοµµάτια
3 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. σούπας µουστάρδα
4 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης, τριµµένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τη γέµιση
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε µπαστούνια
1 καρότο, σε µεγάλα µπαστούνια
1 πιπεριά πράσινη, σε µπαστούνια
150γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε µπαστούνια
Για τη γαρνιτούρα
1 κιλό πατάτες, σε µεγάλους κύβους
2 ντοµάτες µέτριες, ξυσµένες στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved