Συνταγή Mothersblog για νηστίσιμο κέικ με δαμάσκηνα και μαύρη σοκολάτα! (εικόνες)

Η νηστεία του Πάσχα έχει ξεκινήσει αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να απολαμβάνουμε νόστιμες συνταγές και νέες γεύσεις!

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο κέικ, που δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά να το φτιάξετε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα δαμάσκηνα με ό,τι άλλο σας αρέσει ή και να προσθέσετε παραπάνω φρούτα και ξηρούς καρπούς!

ΥΛΙΚΑ:
2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
1,5 φλ, του τσαγιού βρώμη αλεσμένη
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλ. του τσαγιού λάδι
περίπου 1,5 φλ. του τσαγιού νερό
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
100 γρ μαύρη σοκολάτα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη βρώμη,το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας! Δεν χρειάζεται να βάλετε στη μέση το μίξερ, μπορείτε να χτυπήσετε με το σύρμα και στο χέρι! Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Κόψτε το κάθε δαμάσκηνο στα δύο και σπάστε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια ή βάλτε σταγόνες.

Προσθέστε τα δαμάσκηνα και τη σοκολάτα στο μείγμα σας και ανακατέψτε!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και αφήστε το κέικ να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά! Τόσο απλά! Για επικάλυψη μπορείτε να λιώσετε λίγη κουβερτούρα και από εκεί και πέρα παίξτε με ότι άλλα υλικά σας αρέσουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved