Συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια με φέτα της «μαμάς»!

Πεντανόστιμα σπιτικά κρουασανάκια με άρωμα φέτας! Δε θα μπορείτε να φάτε μόνο ένα!

Συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια με φέτα της «μαμάς»!

Αντί για τα κλασικά τυροπιτάκια μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα κρουασανάκια με γέμιση φέτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το φύλο είναι σπιτικό, πανεύκολο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ό,τι γέμιση θέλετε!

ΥΛΙΚΑ:
Για το φύλο:
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 φλ. του τσαγιού λάδι
1 φλ. του τσαγιού γάλα
1 αυγό
λίγο αλάτι
περίπου 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ φέτα
1 αυγό
λίγο δυόσμο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το γάλα, το αυγό και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια βάζετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ταυτόχρονα ζυμώνετε. Αν νιώθετε τη ζύμη πολύ μαλακή στα χέρια σας προσθέστε λίγο αλεύρι,μ ενώ αν τη νιώθετε σκληρή προσθέστε λίγο ακόμα ΧΛΙΑΡΟ νερό.

Αφού τη ζυμώσετε καλά, αφήστε την 15-30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίξτε φύλλο και κόψτε το σε τρίγωνα, όχι πολύ μεγάλα ώστε όταν βάλετε τη γέμιση και τα κλείσετε να πάρουν το σχήμα του κρουασάν.

Για τη γέμιση, σπάστε τη φέτα σε κομματάκια και ανακατέψτε με το αυγό και το δυόσμο. Πάρτε ένα κουταλάκι και βάλτε σχεδόν ένα γεμάτο σε κάθε κρουασανάκι. Κλείστε τη ζύμη καλά και τυλίξτε!

Πριν τα βάλετε στο φούρνο, για τέλεια εμφάνιση αλείψτε με γάλα ή αυγό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 μέχρι να ροδίσουν (20-30 λεπτά).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved