Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και "μπελαλίδικα" πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.

ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα
3-4 κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από 2-4 λεμόνια (ανάλογα πόσο ζουμερά είναι και πόσο λεμονάτα τα θέλετε)

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved