Τάρτα με πράσα και κιμά

Μια χορταστική τάρτα με πληθωρική γέμιση που αν σερβίρετε δίπλα της μια δροσερή σαλάτα μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 130γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο, σε κυβάκια
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 αβγό
• νερό (όσο τραβήξει)
Για τη γέμιση:
• 3-4 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος τους
• 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 1½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
• πιπέρι χοντροτριμμένο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved