Τάρτα με πράσα και κιμά

Μια χορταστική τάρτα με πληθωρική γέμιση που αν σερβίρετε δίπλα της μια δροσερή σαλάτα μπορεί να γίνει και κυρίως πιάτο.

Τάρτα με πράσα και κιμά

Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 130γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο, σε κυβάκια
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 αβγό
• νερό (όσο τραβήξει)
Για τη γέμιση:
• 3-4 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος τους
• 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 1½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
• πιπέρι χοντροτριμμένο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved