Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

Μικρές πεντανόστιμες μπαλίτσες από κιμά κοτόπουλου μαγειρεύονται σε γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας και σερβίρονται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι. Ένα πιάτο που μπορείτε άνετα να φτιάξετε και για το κυριακάτικο τραπέζι σας.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:
Για τα κεφτεδάκια:
• 500γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1/2 πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο multi
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο
• ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
• λίγο αλεύρι
• αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
• 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 3 κουτ. σούπας σόγια σος
• 1 κουτ. γλυκού μέλι
• ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι μικρό
• 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
• μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο για το σερβίρισμα
Για το ρύζι:
• 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο
• 4 φλιτζάνια νερό καυτό
• αλάτι

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved