Συνταγή για τον πιο εύκολο κορμό σοκολάτας!

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Γι' αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό με ελάχιστα υλικά και πολύ γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουβερτούρα
• 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
• 5 κουταλιές της σούπας κακάο
• 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.
2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
3. Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.
4. Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.
5. Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
6. Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved