Συνταγή για υγιεινά pancakes με τρία μόνο υλικά!

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για πρωινό -και όχι μόνο-, που θα τη λατρέψετε!

Συνταγή για υγιεινά pancakes με τρία μόνο υλικά!

Τα pancakes είναι αγαπημένο φαγητό στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια το συναντάμε και στην ελληνική κουζίνα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, ούτε πολλά υλικά, αυτή είναι η ιδανική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια!

ΥΛΙΚΑ:
• 2 αυγά
• 1 μπανάνα
• 1/2 κ.γ baking powder

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και κόψτε την σε κομματάκια σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι πιέστε την μέχρι να λιώσει τελείως. Στη συνέχεια βάλτε τα δύο αυγά, το baking powder και με ένα μίξερ ή με ένα σύρμα χειρός ανακατέψτε το μείγμα!

Βάλτε ένα τηγάνι σε ανοιχτό μάτι της κουζίνα και βάλτε μισό κουταλάκι βούτυρο να λιώσει. Πάρτε λίγο από το μείγμα σας και ρίξτε το στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίστε το pancake από την άλλη! Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα σας! Έχετε υπόψη ότι ανά δύο περίπου pancakes θα πρέπει να ανανεώνετε το βούτυρο.

Οι παραπάνω αναλογίες είναι για δύο άτομα, οπότε αν θέλετε παραπάνω ποσότητα αυξήστε τα υλικά με τις αντίστοιχες αναλογίες. Η γεύση τους είναι λίγο διαφορετική από τα κλασικά pancakes, είναι όμως εξίσου λαχταριστή! Από πάνω βάλτε ότι σας κάνει όρεξη! Σοκολάτα, μέλι φρέσκα φρούτα είναι μονάχα μερικές ιδέες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved