Συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας!

Τα μπισκότα είναι από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή για μπισκότα κανέλας κι η οικογένειά σας θα ξετρελαθεί!

ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κούπα λευκή ζάχαρη
• 2 αβγά
• 2 βανίλιες (σκόνη)
• 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλιά σούπας κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
• 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
• Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.
2. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
3. Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
4. Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
5. Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
6. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved