Συνταγή για τα πιο νόστιμα μαρεγκάκια, χωρίς ψήσιμο!

Η Πέγκυ Παπαδοπούλου, η συνεργάτιδά μας που γράφει τα παραμύθια για όλους εσάς, θέλησε να μοιραστεί μαζί σας μια συνταγή για πνιγμένες μαμάδες, άχρηστες νοικοκυρές ή πολύπειρες που βαριούνται.

Συνταγή για τα πιο νόστιμα μαρεγκάκια, χωρίς ψήσιμο!

Αυτά τα «Μαρεγκάκια της ξεχασιάρας», τα έφτιαχνε πολύ τακτικά με τη μαμά της στην Αμερική. Είναι μια από τις πιο παλιές συνταγές του Αμερικάνικου Νότου. Όποιος και να την φτιάξει,η Πέγκυ εγγυάται ότι θα τα πετύχει με την πρώτη.

Υλικά
2 ασπράδια αυγών
Μια πρέζα αλάτι
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια (4-5 καψάκια)
Μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας (σοκολάτα υγείας)
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα (όχι κοπανισμένα, χοντροκομμένα) καρύδια ή πεκάν

Εκτέλεση
- Πρώτο και σημαντικό βήμα για όλη αυτή τη διαδικασία είναι να ανάψετε τον φούρνο σας και να τον προθερμαίνετε στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία του, στον αέρα, πριν ακόμη ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη ζύμη. Αυτό είναι το ένα και μοναδικό μυστικό της συνταγής. Στην Αμερική, οι φούρνοι φτάνουν και τους 350 βαθμούς, εδώ επειδή τα πράγματα είναι διαφορετικά, βάλτε το στη μέγιστη θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά ΠΡΙΝ βάλετε μέσα τα μαρεγκάκια σας.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα σφικτή.
- Προσθέστε το λίγο αλατάκι και ξαναχτυπήστε.
- Βάλτε σταδιακά τη ζάχαρη και εξακολουθήστε να χτυπάτε. Η μαρέγκα πρέπει να είναι σφικτή.
- Μετά βάλτε τη βανίλια. Δεν σταματάτε το χτύπημα.
- Μετά αφήστε το χτυπητήρι της μαρέγκας και πάρτε μια σπατουλίτσα, ξύλινη ή πλαστική.
- Ρίξτε τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά, πολύ απαλά, απλά για να ενωθούν.

- Πάρτε ταψάκια αλουμινένια μιας χρήσης, δύο παραλληλόγραμμα χωράνε μαζί το ένα δίπλα στο άλλο στο φούρνο σας. Βάλτε τους μέσα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
Επειδή θέλουν λίγο χώρο ανάμεσά τους τα μαρεγκάκια σας, η λαμαρίνα του φούρνο καλή θα είναι, πάλι όμως με αλουμινόχαρτο στον πάτο, χώρια που αν σας βγούνε περισσότερα, βάζετε και δεύτερη.

- Ρίξτε με ένα κουτάλι της σούπας αλλά όχι ξέχειλο τα μαρεγκάκια, το ένα δίπλα στο άλλο με χώρο ανάμεσα.

- Βάλτε τα στο φούρνο ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΝ !!!!
Ξεχνάτε δηλαδή ότι έχετε κάτι στο φούρνο και πάτε για ύπνο.... Γι' αυτό τα λένε «της ξεχασιάρας» - φυσικά ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσετε να σβήσετε τον φούρνο!
Για αυτό και πρέπει να φτιάξετε αυτά τα γλυκάκια βράδυ. Δεν ξανά ανοίγετε την πόρτα του φούρνου για κανένα λόγο!
Η θερμότητα που σταδιακά μειώνεται είναι αυτή που χρειάζεται.

Το επόμενο πρωί, θα έχετε περίπου 40 μικρά μαρεγκάκια!

ΤIP: Αν τα κάνετε πρωί, να υπολογίζετε 12 ώρες μέχρι το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved