Συνταγή για ζύμη πίτσας με 4 υλικά!

Η πίτσα είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά. Τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι για τη γεύση της. Ειδικά αν είναι σπιτική ακόμη καλύτερα.

Συνταγή για ζύμη πίτσας με 4 υλικά!

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ζύμη πίτσας με μία συνταγή που θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:
• 50-480 γρ αλεύρι τύπου 00
• 250-300 ml νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
• 10 γρ αλάτι
• 1,5 γρ μαγιά στιγμής ή 2-3 γρ φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ρίξτε το νερό σε μια λεκανίτσα μαζί με 250γρ από το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Σκεπάστε με μεμβράνη αεροστεγώς και αφήστε το για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη διαδικασία της αυτόλυσης έτσι ώστε να πάρουμε ελαστική ζύμη.
2. Προσθέστε τη μαγιά και 50-70 γρ αλεύρι και ανακατέψτε. Όταν απορροφηθεί τελείως το αλεύρι προσθέστε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Χρειάζεται προσοχή να μην έρθει το αλάτι σε επαφή με τη μαγιά γιατί θα την εξουδετερώσει. Ζυμώστε καλά για 20-30 λεπτά (αν έχετε αρτοπαρασκευαστή 10-15 λεπτά), μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική και συμπαγή ζύμη. Επειδή η ποσότητα των υλικών δίνεται σε ένα εύρος, αν δείτε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό, προσθέστε με προσοχή.
3. Καλύψτε τη λεκάνη πάλι με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ανέβει για 2 ώρες.
4. Αφότου περάσει αυτό το διάστημα, χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και σχηματίστε μπαλίτσες. Τοποθετήστε τες μέσα σε ελαφρώς λαδωμένα τάπερ, κλείστε τα ερμητικά με τα καπάκια τους και αφήστε τα για 5-6 ώρες.
5. Μετά από 5-6 ώρες, ανοίξτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 250 βαθμούς, έχοντας μέσα το ταψί γυρισμένο ανάποδα. Αλευρώστε τα χέρια σας, βγάλτε τις ζύμες από τα τάπερ και ανοίξτε τες λεπτές σε αλευρωμένο πάγκο. Η ζύμη είναι ελαστική και ανοίγεται εύκολα με τα χέρια.
6. Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, βγάλτε από μέσα το ταψί (πάντα γυρισμένο ανάποδα), ρίξτε λίγο αλεύρι η σιμιγδάλι και μεταφέρτε την ανοιγμένη ζύμη επάνω.
7. Ρίξτε σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, αλλαντικά της αρεσκείας σας και ό,τι άλλο θέλετε (*) και ρίξτε ομοιόμορφα ένα κουταλάκι ελαιόλαδο από πάνω.
8. Ψήστε για 4-6 λεπτά. (**)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved