Συνταγή για την πιο νόστιμη κι εύκολη πάστα φλώρα!

Η πασταφλώρα είναι από τα γλυκά που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση της. Όσο νόστιμη όμως είναι τόσο δύσκολη είναι στην παρασκευή της.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή που το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:
• 175 γρ βούτυρο
• 150 γρ ζάχαρη
• 1 αυγό
• 1/4 κούπας Cointreau
• 350 γρ φαρίνα
• 500 γρ μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζω το βούτυρο να μαλακώσει 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα. Δεν πρέπει να είναι ζεστό.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάω με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο.
3. Προσθέτω το αυγό και χτυπάω.
4. Προσθέτω το cointreau και χτυπάω.
5. Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι ενώ χτυπάω.
6. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
7. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
8. Στο μεταξύ βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα για τάρτα.
9. Χωρίζω την ζύμη στα 2.
10. Παίρνω το ένα μισό και το στρώνω με τα δάχτυλα στην φόρμα της τάρτας ώσπου να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα.
11. Απλώνω με μια σπάτουλα την μαρμελάδα από πάνω.
12. Με τον πλάστη ανοίγω το άλλο μισό της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την ρόδα ή με το μαχαίρι κόβω λωρίδες.
13. Στρώνω τις λωρίδες πάνω από την μαρμελάδα από άκρη σε άκρη φτιάχνοντας ένα καφασωτό σχέδιο.
14. Ψήνω για μισή ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved