Cookies με σοκολάτα και μέντα

Από τη μέντα, το μπισκότο, τη σοκολάτα και τα ζαχαρωτά δεν μπορεί κανείς παρά να περιμένει ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Cookies με σοκολάτα και μέντα

Υλικά:

Για τα μπισκότα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο

½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

10 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο

1 κούπα ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Για τη γέμιση

10 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη άχνη

Αλάτι

1 ½ κούπα ζαχαρωτά

¼ κουταλιάς του γλυκού μέντα

Κόκκινο και πράσινο χρώμα μαγειρικής

Προετοιμασία

Για τα μπισκότα, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Βάλτε στο μίξερ για 3 λεπτά το βούτυρο και τη ζάχαρη και μετά το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε και το πρώτο μείγμα. Μοιράστε το μείγμα στη μέση. Φτιάξτε μικρά στρογγυλά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα δίσκο και στη συνέχεια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε δύο σχάρες και στη συνέχεια βάλτε χαρτί ειδικό για το ψήσιμο. Βάλτε το μείγμα και ψήστε τα για δέκα λεπτά.

Για τη γέμιση, χρησιμοποιώντας το μίξερ σε μέση ταχύτητα, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα. Βάλτε το μείγμα ζαχαρωτών και τη μέντα. Χτυπήστε το για τρία λεπτά. Χωρίστε το μείγμα και ανακατέψτε στο κάθε μπολ ένα από τα δύο χρώματα. Κάντε στη συνέχεια τα μπισκότα σάντουιτς και είναι έτοιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved