Συνταγή για βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής με γλάσο και λεμόνι!

Έχετε αγχωθεί γιατί δεν έχετε αγοράσει βασιλόπιτα; Μην στενοχωριέστε, αν θέλετε να την φτιάξετε μόνες σας, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη βασιλόπιτα με γλάσο που σας προτείνουμε.

Συνταγή για βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής με γλάσο και λεμόνι!

ΥΛΙΚΑ:
• 150 γρ. φυτικό βούτυρο
• 350 γρ. ζάχαρη
• 2 φακ. βανίλια
• 6 αυγά
• 350 ml γάλα
• κονιάκ
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 500 γρ. αλεύρι
• 2 κ.γ. ΒΡ
• 1 κ.γ. μαχλέπι
• 70 γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το γλάσο:
• 500 γρ. άχνη
• χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
2. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
3. Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
5. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μέχλεπι, το ΒΡ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
6. Αφού το μείγμα ομοιογενοποιηθεί το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο ή στη στρογγυλή φόρμα της Taper Ware.
7. Ψηνετε στους 180C για 50΄-60΄.
8. Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη όσο χυμό λεμόνι χρειαστεί (περίπου ένα λεμόνι).
9. Αφού κρυώσει η πιτα, περιχύνετε με το γλάσο και το αφήνετε να τρέξει ανομοιόμορφα για να καλύψει την πίτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved