Συνταγή για πεντανόστιμα αμυγδαλωτά της γιαγιάς!

Τα αμυγδαλωτά συνήθως τα βρίσκαμε σε αφθονία στο τραπέζι της γιαγιάς. Εμείς όταν ήμασταν μικρά παιδιά τα τρώγαμε πολύ και τώρα όταν τα βλέπουμε μας θυμίζουν εκείνα τα χρόνια. Εμείς σας προκαλούμε να τα φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. νερό
• 1 φλ. ζάχαρη άχνη
• 2 κ.σ. ανθόνερο
• γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι, περίπου 8 με 10 λεπτά.
2. Όταν το σιρόπι κρυώσει το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα, αρκετή ώρα να ζυμωθούν καλά.
3. Ρίχνετε και το ανθόνερο και το ζυμώνετε λίγο ακόμα. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε αμυγδαλωτά στο σχήμα μικρού αχλαδιού.
4. Τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη, και στην κορυφή καρφώνετε από ένα γαρύφαλλο.
5. Τα βάζετε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved