Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καραμελώσετε κρεμμύδια!

Μια απο τις αγαπημένες μας γαρνιτούρες είναι τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά σπάνια καταφέρνουμε να τα μαγειρέψουμε σωστά.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καραμελώσετε κρεμμύδια!

Αυτή η μαλακή υφή, η γλυκιά αλλά ταυτόχρονα αλμυρή γεύση τους μπορεί να μεταμορφώσει ένα κλασικό πιάτο. Από ένα απλό χάμπουργκερ μέχρι μια γκουρμέ συνταγή τα καραμελωμένα κρεμμύδια ταιριάζουν παντού.

Το μόνο που θα χρειαστείτε -εκτός από κρεμμύδι και λίγο βούτυρο- είναι υπομονή. Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή κρύβεται στο χρόνο ψησίματος. Γιατί μπορεί και σε δυνατή φωτιά να ψηθούν αλλά δεν θα έχουν την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε. Μόνο στη χαμηλή θερμοκρασία τα σάκχαρα του κρεμμυδιού καραμελώνουν σωστά χωρίς να καίγονται και γίνονται χρυσά και νόστιμα.

Όσον αφορά στην ποικιλία του κρεμμυδιού δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια θα επιλέξουμε. Γενικά τα κίτρινα καραμελώνουν πιο γρήγορα, ενώ τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά αν τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες και πίτσες.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι (κατά προτίμηση όχι αντικολλητικό). Προσθέτουμε τις ροδέλες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για δέκα λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη.


Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον αριθμό των κρεμμυδιών, τα υγρά τους και τα σάκχαρα που έχουν. Περίπου 40 με 50 λεπτά μετά, τα κρεμμύδια έχουν αρχίσει να γίνονται χρυσά και να μυρίζει έντονα η καραμέλα τους. Μόλις τα κρεμμύδια είναι έτοιμα ρίχνουμε μισό φλυτζάνι κρασί ή ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να πιεί όλα τα υγρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved